2008. október 21., kedd

Naszály (Cserhát)

2008. október 17.


Pénteken munka után ismét késztetést éreztünk Ádámmal, hogy kiránduljunk egy kiadósat. Célként egy a Naszály oldalában elrejtett kis kunyhót tűztünk ki, melyet ismereteink szerint barlangászok építettek és ápolnak (minden tiszteletünk az övék).

4 óra körül tudtunk elindulni otthonról és a korai sötétedésnek köszönhetően a túra utolsó részét már fejlámpával kellett megtennünk.

Elöször még kitekintettünk a dunakanyari panorámára a Látó hegyről, majd egy-két fotó elkészülte után nekivágtunk a rengetegnek, hogy megleljük a kunyhót és a tisztást.

Szerencsére jól elrejtették az erdőben a házikót, így nekünk is komoly keresgélés után sikerült csak rálelni (így remélhetőleg kevesen akadnak majd rá, így kevésbé szemetelik és firkálják majd össze). A fakunyhó nem nagy - csupán egy tábori ágy van benne két fő részére.

A megérkezés örömére Ádám fehérborát ki is bontottuk a tűzrakás közben, mely rövid idő alatt megváltoztatta kedvenc túratársam nézetét a másnapi munkába meneteléről. Az etyeki fehért villányi vörös követte, miközben a tűzön pirultak a szalonnák és a kolbászok. Az est szokásos megkoronázása a héjában sült krumplik lettek, majd el is tettük magunkat éjfél körül másnapra. 5.45-re lett beállítva az ébresztő és a hajnali sötétben nehéz is volt az ébredés.

Lefekvés előtt 5fok volt kint, de reggelre a kunyhót sikerült belehelnünk köszönhetően a kis légtérnek.

Fél 8-kor már Kosdon voltunk az autónál és irány Göd - nekem a család, Ádámnak a robot :-)

Itt szeretnénk megköszönni a lehetőséget ismeretlenül is annak a csapatnak, aki ilyen kellemes kis táborhelyet alakított ki az erdő közepén, hogy megszállhattunk egy éjszakára.






Nincsenek megjegyzések: